Biskup mons. Mile Bogović je podijelio sakrament potvrde

Objavljeno   

Biskup mons. Mile Bogović je podijelio sakrament potvrde

U nedjelju 7. lipnja kada Crkva slavi Nedjelju Presvetog Trojstva na svetoj misi u 11 sati biskup mons. Mile Bogović podijelio je sakrament potvrde ovogodišnjim krizmanicima.

Uz biskupa koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje, u koncelebraciji je sudjelovao domaći župnik preč. Luka Blažević i đakon vlč. Bruno Lovaković.

Prvo čitanje pročitala je krizmanica Lucija Butković, psalam je otpjevao župni zbor. Drugo čitanje pročitala je gđa. Željka Butković, a evanđelje je navijestio đakon vlč. Bruno.

Biskup Bogović je u svojoj propovijedi ohrabrio ovogodišnje krizmanike govorom o Presvetom Trojstvu i darovima Duha Svetoga. Presveto Trojstvo je tajna koju nikad nećemo moći otkriti do kraja. Znak Presvetog Trojstva radimo svaki put kada radimo znak križa, a to je i najkraća molitva s kojom možemo započeti i završiti dan. Danas slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva. To znači, klanjamo se jednome i jedinome Bogu koji živi u tri sobe: Ocu i Sinu i Duhu Svetom. 

Vječni, trojstveni Bog stanuje u našim srcima; ako ljubimo braću i sestre, tada imamo zajedništvo s Bogom, koji je “ljubav”.  “Ako vidiš ljubav, vidiš Presveto Trojstvo”, tako to formulira sveti Augustin.

Stoga možemo kazati: Boga nitko ne može shvatiti, obuhvatiti, a ipak nam je blizu. Mi smo u živom jedinstvu s njime, ako čuvamo u srcima vjeru, nadu i ljubav i naš život izručimo Bogu. Marija, djevica i majka Božja, to je na jedinstven način uzorno živjela.

Tada primamo sve što trebamo za naš život i što nam služi za spasenje. Čovjek nalazi trajnu sreću samo kod Boga koji nas je iz ljubavi pozvao na život i koji nas je pozvao na ljubav prema Bogu i ljudima.

Na kraju svoje propovijedi biskup Bogović je svima približio treću božansku osobu - Duha Svetoga čije darove krizmanici primaju. Neka ti darovi budu putokaz u daljnjem kršćanskom životu!

Sakrament krizme primili su:

  1. Lucija Butković
  2. Luka Čačić
  3. Karlo Hećimović
  4. Ivica Hodak
  5. Milan Hodak
  6. Lana Jamičić
  7. Ivan Jergović
  8. Matea Knežević
  9. Antonela Krpan
  10. Sara Nikšić
  11. Lana Peraić
  12. Ivan Perković
  13. Filipina Potnar
  14. Paulina Brakus
  15. Marija Crnković
  16. Tea Drašković
  17. Alen Marojević
  18. Mario Martinović
  19. Martha Miletić
  20. Antonia Pleša
  21. Marko Ribić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se