Četvrta pobožnost sv. Josipu

Objavljeno   

Četvrta pobožnost sv. Josipu

U subotu 19. prosinca slavili smo već četvrtu pobožnost sv. Josipa u Godini sv. Josipa koju smo mi kao župa proglasili još u rujnu ove godine. Svakog 19. u mjesecu slavi mise i vodi program generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević. Tako je bilo i ove subote jer je misu zornicu predvodio mons. Marinko u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.

U svojoj propovijedi se mons. Miličević osvrnuo na sv. Josipa kojeg častimo kao župna zajednica. Njega je istaknuo kao Božju sigurnost koju bi trebala imati svaka obitelj.O njemu nema puno napisanog, ali zato je Bog imao s njim plan koji još i danas djeluje. Sv. Josipa posebno časti papa Franjo. Kada dođe do neke poteškoće, on svake noći ispod kipića usnulog Josipa ostavlja papirić sa molbom ili molitvom. Na taj način se sv. Josip pobrine za sve probleme.

Sveti Josipe, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se