Blagdan je rođenja Gospodinovog

Objavljeno   

Blagdan je rođenja Gospodinovog

Poštovani i dragi župljani župa Lički Osik i Široka Kula!

Svemogućem Bogu hvala za još jednu godinu koju smo proživjeli. Bila je to izazovna godina u svakom pogledu, a ponajprije zbog pandemije korona virusa koja je promijenila naše uobičajene navike i svela na minimum naše uobičajene kontakte. To se odrazilo i na posjećivanje naših nedjeljnih misnih slavlja, vjeronauka, broj ljudi na vjenčanjima i sprovodima. Neovisno o događanjima u našim crkvama osjećate se, poštovani župljani, prikraćeni i za svakidašnje kontakte. To će još više doći do izražaja sad u božićno vrijeme, vrijeme kad smo se družili i slavili jedan od naših najljepših blagdana, a to je Božić. Gospodarska kriza je dodatno opteretila mnoge koji su možda ostali bez izvora prihoda, posebno oni u sektoru uslužnih djelatnosti. Naš Caritas biskupije i tu pokazuje veliku brigu i strpljivost kako bi što više obitelji ugrijao svojom toplinom i pomoći. Pitamo se što napraviti sa svim tim i odgovaramo da smo mi kršćani donekle i krivci što se to događa i to utoliko što svakodnevno molimo „dođi kraljevstvo tvoje“, a kraljevstvo se Božje silom probija u ovom svijetu i samo hrabri ga osvajaju. Prema tome, naša vječna domovina je na nebesima, iako želimo što je moguće duže biti ovdje sa svojim milima i dragima. Ove nas nevolje neće i ne mogu izbaciti iz takta. Mi imamo brojna iskustva iza sebe. Jedno od njih je i nedavni rat i izbjeglištvo, koji su bili daleko veći izazovi od ovih pred kojima se sad nalazimo. Što nam je činiti u ovo vrijeme?  Potrebno je vratiti se Bogu i svojim korijenima. Bogu se možemo vratiti tako što ćemo moliti i živjeti njegove zapovijedi. Vratiti se svojim korijenima znači ponovno zavoljeti podneblje u kojem živimo i ljude s kojima dijelimo svakodnevicu, shvatiti da smo svi međusobno povezani i da odgovornost svakog pojedinca donosi boljitak svima. Usprkos ograničenjima, u našem životu je potrebno zahvaliti dragom Bogu za mnogo toga.

Prelistavajući naš list „Providnost“, vidjet ćete da smo nastavili s našim aktivnostima, dio njih smo prilagodili novim okolnostima pandemije, a pojavile su se i neke nove. Na kraju želim zahvaliti svim dragim i dobrim ljudima, našim župljanima, suradnicima i dobrotvorima na suradnji i pomoći. Dobri Bog, darovatelj svih dobara neka sve nagradi svojim blagoslovom u Novoj godini.

Svima vama, dragi župljani, i vašim najmilijima po cijelom svijetu želim sretnu, zdravu, bolju i blagoslovljenu novu 2021. godinu, kako osobno tako i u ime svih mojih suradnika, a i onih koji na bilo koji način pomažu našem zajedništvu u župi.

preč. Luka Blažević, župnik

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se