Umro je Jure Nikšić

Objavljeno   

Nakon duge i teške bolesti u noći na četvrtak umro je Jure Nikšić, dobri duh Široke Kule. Ispraćaj dragog našeg pokojnika bio je u petak 7. ožujka u 15 sati na mjesnom groblju u Širokoj Kuli. Obred sprovoda vodio je župnik Luka Blažević uz suslavlje mons. Mile Čančara, župnika i rektora katedrale u Gospiću, Marinka Miličevića, biskupijskog kancelara i Stipu Zeba, župnika u Korenici.

Za dragog pokojnog Juru mogu se reći samo riječi hvale. Bio je veliki dobročinitelj Crkve, ne samo u svojoj župi, nego u svim župama gdje je odlazio, ostavljao je svoj dar. Sam Jure je govorio o tri puta koji su potrebni za spasenje:

1. Treba znati što treba vjerovati;

2. Treba znati što treba željeti;

3. Treba znati što treba činiti.

Kome nije pomogao za vrijeme rata to je radio poslije svakim danom, a sve na dobrobit Crkve. Uz riječi Psalma 31,1-6, U ruke tvoje predajem duh svoj, oprostili smo se od svima dragog Jure. Ovaj psalam opet pokazuje veliko povjerenje u Boga unatoč dubokoj žalosti i patnji, boli zbog rastanka.

Isus je rekao: "Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!" Tako je i Jure vratio svoj život u Božje ruke. Kao što je Bog njemu podario život, sada ga je on vratio. Kakav bogat i plodonosan život je živio! Znao je što treba vjerovati i činiti.

Nakon obreda sprovoda svetu misu zadušnicu predvodio je vlč. Marinko Miličević. Treba se posebno istaknuti da umjesto vijenaca sve se dalo kao dar za crkvu. Za vrijeme spuštanja u grob pjevala se pjesma Tebe Boga Hvalimo. Možemo reći da će Jure nedostajati svima nama,a posebno u našim crkvama gdje je sa svom radošću predvodio molitvu i pjevanje. Vjerujemo da nas sada gleda sa nebesa.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine, i svjetlost vječna neka mu svjetli!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se