U Buniću je proslavljen blagdan Male Gospe

U Buniću je proslavljen blagdan Male Gospe

Malo mjesto nedaleko Korenice nosi svoju tešku povijest, zidine crkve su kao nijemi svjedoci teške povijesti našeg hrvatskog naroda. Kao što su mrzitelji našeg naroda i Crkve nekoliko puta pokušavali razoriti ovaj hram molitve i utjehe, ali nisu ga uspjeli dokrajčiti, tako i duh i duša našega naroda nije uništena. Jesu nas kroz povijest lomili i mrvili,ali smo opstali zahvaljujući i pouzdanju našeg naroda u Majku Božju. Sjetimo se samo krunica oko vrata naših branitelja, Ovčara u Vukovaru, puna krunica...
Tako se i večeras okupio narod oko svoje Majke nebeske na Buniću gdje su kroz 300 godina postojanja župe Bunić izgovorene tolike molitve, vapaji, molitve pouzdanja... Veliki kameni blokovi kad bi mogli govoriti o narodu koji se tu kroz 300 godina okupljao i molio. Misu je predslavio policijski kapelan Ivo Borić za Sisačku biskupiju i održao jako lijepu propovijed. Povezao je ona vremena povijesna i sadašnja, svako vrijeme je bilo burno i teško, ali ostala je vjera u pomoć Majke Božje našem narodu kroz odlučujuće bitke za obranu naše vjere i Domovine. I uvijek su ti datumi padali oko blagdana Gospe...U koncelebraciji su bili Mile Čančar, župnik iz Korenice,vlč Luka Blažević iz Ličkog Osika i pop Ante Luketić, kapelan sa Udbine. Poslije svete mise održana je i zavjetna procesija, a nekoliko vjernika došlo je pješice iz Korenice do Bunića. Slavlje Male Gospe nastavljeno je i poslije mise uz piće i hranu ispred još uvijek razrušene crkve posvećenoj upravo Rođenju Blažene Djevice Marije.
 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se