Sastanak župnih pastoralnih vijeća župa Lički Osik i Široka Kula

Objavljeno   

Na večer 14. ožujka u 19 sati u župnom dvoru održan je sastanak župnik pastoralnih vijeća župa Lički Osik i Široka Kula. Bio je predložen sljedeći dnevni red:

1. Molitva i razmatranje;

2. Čitanje zapisnika sa prošle sjednice;

3. Događaji u našim župama;

4. Proslava sv. Josipa, Uskrs je pred nama;

5. Razno.

Molitvu i kratko razmatranje vodio je vlč. Luka. Govorio je o pokorničkim djelima u korizmi tj. što to znači pokora uopće, a da bi ispravno shvatili smisao pokore, trebamo razumjeti i smisao korizme. Korizma nam je darovana da radosno dočekamo uskrsne blagdane. Župnik je istaknuo nekoliko važnih pojmova kojih se trebamo držati u korizmi, a to su POKORA, MOLITVA, POST i ČINITI DJELA MILOSRĐA. Ako nas korizmena pokora ne vodi slavljenju Boga nego slavljenju sebe, bolje je takvu pokoru i ne počinjati. Jasno je to Isus rekao kad nas je pozvao na post u skrovitosti: "Kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri. Izobličuju lica da pokažu ljudima da poste. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti." Isto vrijedi za molitvu i milostinju! Dakle, nije toliko važno odreći se nečega, nego nekoga, to jest sebe. I to radi drugoga, to jest Boga i bližnjega. A kad našu pokoru vodi ljubav prema Bogu, njegova će nas ljubav dovesti i do naših bližnjih i do nas samih. Neka nam ovo večerašnje razmišljanje bude novi poticaj u ispravnoj pokori koja će rezultirati promjenom našega života. Na našu osobnu korist, na dobro naše obitelji i našega naroda u cjelini, zaključio je vlč. Luka.

 

Nakon uvodnog razmatranja slijedilo je čitanje zapisnika sa prošle sjednice koji je pročitala vjeroučiteljica Ivančica Krpan. Nakon toga progovorilo se o proslavi sv. Josipa i Uskrsa koji je pred nama. Važno je istaknuti trodnevnicu koja je sada pred nama. Pred nama je hodočašće u Padovu 29.3., krizma 1. svibnja u 11 sati i Prva sveta pričest 1. lipnja u 11 sati. 3. svibnja je na Udbini susret obitelji naše biskupije pa bi bilo lijepo da se uključe sve obitelji te tako prodube svoj duhovni rast koji važan za izgradnju svakog čovjeka.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se