Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Dvadeseta nedjelja kroz godinu

Dvadeseta je nedjelja kroz godinu i dan uoči najvećeg Marijanskog blagdana Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Sveto misno slavlje u 11 sati slavljeno je u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku, a misu je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

Prvo čitanje čitala je Anita Vranešić, psalam pod orguljskom pratnju Marine Marković otpjevao je zbor, a drugo čitanje čitala je Tatjana Vlainić. Molitvu vjernika čitali su naši ministranti.

Župnik preč. Luka Blažević je u svojoj propovijedi vjernicima približio današnje evanđelje. Kada se Isus rađa za božić sav narod pjeva: "Slava Bogu na visini i na zemlji mir ljudima dobre volje". Svojim apostolima je govorio: "Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem". U svetoj misi svećenik uvijek kaže da pružimo mir jedni drugima. Zato nam je možda danas čudno kako Isus govori da će otac ići protiv sina, mati protiv kćeri itd. Što nam je Isus time htio reći?

Danas smo svjedoci rata u Ukrajini, ali postoji i u još nekim zemljama. Može biti puno razloga za rat - od rasnih, nacionalnih, ekonomskih, političkih....Isus nam želi poručiti da ili smo za Boga ili protiv Boga. Na dvije stolice ne možemo sjediti. Isus je došao donijeti rat zlu, grijehu, nemoralu, psovci, lažima i na koncu samom đavlu. Svi koji misle da je ovo navedeno dobro, doći će u rat s Bogom.

Danas Isus i tebe poziva u rat.  Kreni u rat protiv grijeha u sebi, loših navika i bezobrazluka. Kreni u rat protiv lošega u u tvojoj djeci, u svojoj ženi, u svome mužu. Ne boj se rata! Samo on će ti donijeti mir. Budi vatra kojom ćeš spaliti staroga čovjeka u sebi, u svojoj obitelji, u svome gradu i u svome narodu. Odazovi se danas Kristu. Pođi na liniju između dobra i zla i brani dobro. Ako se ne odazoveš, onda si dezerter i gubitnik. Krist nije takav bio i ne voli takve! Tko prihvati Boga već je u sukobu s onima koji ga mrze

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se