Proslava sv. Mihovila

Objavljeno   

Proslava sv. Mihovila

U četvrtak 29. rujna proslavili smo naše nebeske arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela, trojicu najznačajnijih i najomiljenijih predstavnika anđeoskog svijeta, vjerničkom srcu tako bliskog i dragog.

Kao i uvijek sveta misa u 17 sati planirana je pokraj kapelice sv. Mihovila u Vukšiću, ali zbog lošeg vremena sveto misno slavlje slavljeno je u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Misu je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

Kapelica u Vukšiću podignuta je na inicijativu vjernika iz Vukšića na prvoj crti bojišnice nakon Domovinskog rata. U svojoj propovijedi preč. Luka Blažević približio je vjernicima arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela te što oni nama dana znače u našim životima.Sv. Mihovil, jedan od arkanđela, a i kapela nosi njegovo ime bio je anđeo ratnik protiv sila zla. Arkanđeo Gabrijel nam je donio Radosnu vijest, a Rafael je liječnik. 

Nakon svete mise oupljeni vjernici zadržali su se u Pastoralnom centru naše župe.

Sveti arkanđeli, molite za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se