Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu

Dvadeset i sedma je nedjelja kroz godinu. Ušli smo u Marijin mjesec i posebno molimo svakoga dana krunicu.

Sveto misno slavlje u 11 sati predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Prvo čitanje čitala je Andrijana Piasevoli Klarić, psalam je pjevao zbor, a drugo čitanje pročitala je Tatjana Vlainić. Molitvu vjernika pročitali su naši ministranti.

Danas živimo u svijetu kada je teško biti nezaposlen te čovjek tako onda ne može uzdržavati svoju obitelj. Toliki uzdišu za poštenim zaposlenjem i poštenom plaćom, ali ima i onih koji hoće i nepošteno. Rade, a ne rade ništa. Zato u svijetu postoje kasina, kockarnice... Svi bi htjeli umnožiti novac, ali to ne ide tako lako. Umjesto da težimo za novcem, trebamo vapiti za Gospodinom da nam ojača vjeru. Dokle god trčimo za novcem, drogom, molimo se krivim bogovima. Pomozi nam Isuse da više vjerujemo u tebe. Umnoži nam vjeru kako bi mogli napustiti krive bogove i prihvatiti Boga u svoje srce.

Danas ujedno slavimo i Anđele čuvare. Ovaj blagdan najviše je drag svima, ali pogotovo djeci. Sigurno je jedna od prvih molitava koje smo naučili bila molitva Anđele čuvaru. Naš Anđeo čuvar je naš životni prijatelj i uvijek je uz nas. Svaka duša baš ima Anđela čuvara. Prema evanđelistu Luki, anđeli se pojavljuju kod Isusovog rođenja, uskrsnuća, uzašašća... Zato je bitno moliti se Anđelima čuvarima kako bi mogli biti sigurniji na svojim putovima jer zato nam ih je i dao Bog.

Anđeli čuvari, čuvajte nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se