Dvadeset i osma nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Dvadeset i osma nedjelja kroz godinu

Dvadeset i osme nedjelje kroz godinu sveta misa u župnoj crkvi sv. Josipa slavljena je u 11 sati. 

Pod svetom misom imali smo radost krštenja. Mlada obitelj Crnjak, Ivana i Zvonimir krstili su svoje prvo dijete. Obitelji čestitamo na sakramentu krštenja i daru života.

U evanđelju dana mogli smo čuti prispodobu o deset gubavaca koji su se očistili. Od njih deset samo je jedan došao zahvaliti Bogu. Ako razmišljamo da nekome spasimo život, sigurno bi htjeli da nam barem netko kaže hvala. Isus naglašava kako je zahvalnost važna komponenta svakog ljudskog života. Znao je dobro što svaki čovjek u sebi nosi i hoće li zahvaliti. 

Promatrajući naš vjernički život možemo se zapitati jesmo li mi među ovih 10 gubavaca. Jesmo li svjesni toga da je Isus dao za nas život? Kakav je moj vjernički život? Gdje se svaki vjernik može Bogu zahvaliti? To je upravo sveta misa. Trebamo odlučiti da ćemo biti više zahvalni, svojim roditeljima, svojim najbližima, učiteljima, profesorima. Boga moramo moliti da nam oprosti na nezahvalnosti, a sami se moramo truditi više da budemo zahvalni.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se