Drugi dan trodnevnice

Objavljeno   

Drugi dan trodnevnice

Drugi dan duhovne pripreme u petak 17. ožujka za naš župni blagdan započeli smo pobožnošću Križnog puta u 17,30 sati kojeg je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

Svečano euharistijsko slavlje u 18,00 sati predvodio je svećenik u miru vlč. Zlatko Sušić u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića i vlč. Darka Raca.

Propovjednik i predvoditelj misnog slavlja u svojoj propovijedi je svima približio Isusov zakon ljubavi. Isus nam je dao dvije zapovijedi ljubavi kako bi imali ispravan putokaz u životu. Židovi su isprva mislili da je Isus ukinuo 10 Božjih zapovijedi, ali nije. On ih je samo pretočio u dvije jednostavne. Takav jednostavan je bio i sveti Josip. Uvijek je požrtvovno brinuo za svoju Svetu obitelj. Možemo reći da je bio i šutljiv, premda Biblija o njemu puno ne govori. Zato je Bog kroz njegovu šutnju i poslušnost progovarao na druge načine.

Prvo čitanje i psalam čitala je Lidija Njari, a molitvu vjernika naši ministranti. Evanđelje je navijestio Darko Rac.

U subotu 18. ožujka na treći dan trodnevnice u našoj župi je Korizmeno-uskrsna ispovijed koja počinje u 17,00 sati. U 18,00 sati svetu misu predvodi svećenik u miru mons. Mile Pecić. Svi ste dobrodošli!

Sveti Josipe, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se