Proslava sv. Marka

Objavljeno   

Proslava sv. Marka

U utorak 25. travnja proslavili smo sv. Marka, ali ove godine nažalost ne u Budaku nego u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku zbog lošeg vremena.

Svečano euharistijsko slavlje u 17,00 sati predvodio je studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića.

Na kraju svete mise predvoditelj misnog slavlja blagoslovio je polja i ovogodišnji urod.

U svojoj propovijedi se predvoditelj misnog slavlja osvrnuo kratko na evanđelista Marka koji je živio pred puno godina. Za njega ne znamo točno kako je izgledao jer je prošlo puno vremena, ali je napisao jedno od evanđelja i to prvi od njih četvero. Nama su možda draži sveci koji su živjeli u našem vremenu kao npr. sv. Ante, Ivan Pavao II., bl. Alojzije Stepinac itd.

Pozvani smo svjedočiti evanđelje u našim životima poput sv. Marka koji ga je napisao i na koncu svog život podnio život za Isusa. Na to smo svi pozvani jer smo članovi Crkve. Malim djelima možemo svakodnevno drugima donositi Isusa te bi se na taj način mogao promijeniti svijet u kojem živimo.

Živimo u Lici koja ima svoju povijest koja nije baš najsvjetlija. Na ovom prostoru bilo je puno ubijanja, mučenja itd. Vjerujemo da mučenici i sveci sve nas zagovaraju. Trebamo se približiti Isusu i moliti dragoga Boga za blagoslov za ovaj kraj. Da napuni ovu plodnu zemlju novim potomstvom. Moramo također izbaciti psovku iz svog govora. To je najružniji običaj koji je teško iskorijeniti, ali uvijek možemo utjecati na nekoga ili mu sugerirati da to ne radi. Ako ne vjeruješ u Boga, zašto ga psuješ?

Neka nam sveti Marko i nebeski mučenici budu zagovornici i pomognu na ovom putu kako bi mi mogli postati što bolji navjestitelji Kristova evanđelja.

Sveti Marko, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se