Proslava Male Gospe u Buniću

Proslava Male Gospe u Buniću

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije, 8. rujna, proslavila se u Buniću svetom misom u 17 sati, koju je predslavio vlč. Josip Tomljanović, župnik župe Marija Majka Crkve na Plitvicama. Na misi su koncelebrirali preč. Mišel Grgurić, preč. Mile Šajfar, preč. Luka Blažević i don Ivo Borić, a asistirali su bogoslovi Karlo Špoljarić i Marko Butković.

Crkva slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, Malu Gospu, koju je Bog odabrao od svih ljudi na zemlji i povjerio joj čast i zadaću rođenja samoga Boga. Začeta bez istočnoga grijeha, Marija je u potpunoj poniznosti vršila Božju volju, svjesna veličine dara kojim je obdarena, kao i odgovornosti koja joj je povjerena. Marijino rođenje okuplja Crkvu koja ga i liturgijski slavi, jer njeno rođenje najavljuje nešto još znatno veće – Isusovo rođenje na Božić.  Blagdan Rođenja BDM, uvodi u Rim papa Sergije I ( 687-701), a odatle je proširen među kršćane zapada. Zanimanju prvih kršćana za obitelj u kojoj je rođena i odgojena Isusova majka, dugujemo ovaj blagdan „vjerničke radosti povodom rođenja one iz koje se rodilo“ Sunce Pravde, Krist Bog naš.

 

Gspress

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se