Župa sv. Mateja ap. proslavila svog nebeskog zaštitnika

Objavljeno   

Župa sv. Mateja ap. proslavila svog nebeskog zaštitnika

U četvrtak 21. rujna župa sv. Mateja ap. u Širokoj Kuli proslavila je svoga nebeskog zaštitnika sv. Mateja.

Samom proslavom Matijeva ujedno je započela trodnevna duhovna priprema za nedjeljno slavlje koje predvodi naš biskup i imenovani splitsko-makarski nadbiskup mons Zdenko Križić. Proslava Matijeva uvijek se prenese i na nedjelju kako bi Kuljani koji su diljem Hrvatske mogli doći u svoj kraj i sudjelovati na misnom slavlju.

Euharistijsko slavlje u 17,30 sati predvodio je otac karmelićanin iz Gospića Marko Maglić u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića, sužupnika preč. Nikole Turkalja i župnika iz Klanca i Pazarišta vlč. Petra Šporčića.

Predvoditelj misnog slavlja i propovjednik o. Marko je u svojoj propovijedi približio sv. Mateja. Tko je on bio, zašto je krenuo za Isusom te što je potrebno današnjem čovjeku da napusti stari način života i okrene novu stranicu u svom životu. Drugim riječima, sv. Matej koji je bio carinik i neomiljen u društvu oduševio se riječima Krista i krenuo za njim. To međutim nije bilo drago drugim učenicima na početku, ali uvidjevši da se Matej promijenio, prihvatili su ga. Sami se možemo pitati s kolikim oduševljenjem mi prihvaćamo Evanđelje ili Radosnu vijest. Je li dopuštamo da nas Evanđelje oduševi ili je to tek puka formalnost. Krenimo zato stopama sv. Mateja kako bi i mi u punom smislu riječi mogli biti istinski nasljedovatelji Isusa Krista, rekao je propovjednik u svojoj homiliji.

Prvo čitanje na misi čitala je Anita Vranešić, psalam je pjevala Lucija Orešković, evanđelje je navijestio vlč. Petar, a molitvu vjernika pročitala je Vesna Nikšić.

Na kraju mise župnik Luka Blažević zahvalio je predvoditelju misnog slavlja o. Marku na upućenim riječima ohrabrenja u ovim vremenima kao i suslaviteljima na oltaru. Također je zahvalio zboru i orguljašici Jeleni Torić koja se uvijek rado vrati iz Zagreba koliko joj vrijeme dopušta da može animirati pjevanje na svetoj misi.

Sveti Mateju, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se