Molitva za Susret hrvatske katoličke mladeži

Objavljeno   

Molitva za Susret hrvatske katoličke mladeži

Odbor za organizaciju SHKM-a odobrio je službenu molitvu za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću koji će se održati 4. svibnja 2024.godine. Pozivamo sve vjernike da se uključe u molitvu kako bi se Susret mladih u Gospiću što bolje organizirao i protekao u vjerničkom duhu. Odbor će tiskati i prigodne sličice s ovom molitvom na čijoj naslovnici će biti logo SHKM-a i lik zaštitnice Gospićko-senjske biskupije Majke Božje od Krasna.

 

Molitva za Nacionalni susret mladih

 

Gospodine Bože, naš Oče, zahvaljujemo ti na daru života. Dao si nam ga sa željom da ga imamo u izobilju. Pomozi nam da ga ne živimo površno, isprazno i neodgovorno. Budi s nama kada nadođu strahovi, tame, klonuća. Ne dopusti da nas životne poteškoće udalje od Tebe i oslabe naše pouzdanje u Tebe. Čuvaj i umnažaj u nama dar vjere koji si nam dao. Daj da tu vjeru radosno živimo i svjedočimo, njom se ponosimo, te ju cjelovitu prenesemo onima koji će doći poslije nas.  Neka u našim srcima trajno boravi radost koja dolazi od Tebe jer tu nam radost nikakve poteškoće neće moći oduzeti. Stavljamo u Tvoje ruke našu sadašnjost i budućnost, naše vjerničko i narodno postojanje. Vodi nas svijetlom svoga Duha i život nam čuvaj na putu svome. A Tvoja i naša majka, Marija, neka nas prati svojim zagovorom i bude do kraja života naša učiteljica u školi Evanđelja Isusa Krista. Koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

 

GSB

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se