Trideseta nedjelja kroz godinu

Trideseta nedjelja kroz godinu

Tridesete nedjelje kroz godinu 29. listopada sveta misna slavlja slavljena su u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Misno slavlje u 9,00 sati predvodio je sužupnik preč. Nikola Turkalj, a svetu misu u 11,00 sati župnik preč. Luka Blažević. Na svetoj misi u 11,00 sati u koncelebraciji je također bio vlč. Darko Bručić Pavuk. On je župnik župe sv. Luke iz zagrebačkog naselja Travno. On je doveo svoje najbliže suradnike na duhovnu obnovu u našu župu. Ovo im je već treća godina kako posjećuju našu župu i borave u našem Pastoralnom centru.

Isus nas danas poziva da ljubimo Boga svim srcem, svom dušom i svim umom svojim. Ne, ne možeš reći da si vjernik, da ljubiš Boga, a svoga susjeda ne možeš smisliti i ne želiš mu pomoći. To su priče za malu djecu. A onaj koji pomaže svome susjedu ili bilo kojem čovjeku u potrebi, taj zasigurno ljubi Boga. Makar bio i ateista! On djelima svojim ljubi Boga, on je u duši dobar čovjek. On već Boga ljubi iako ga riječima ne prizna. Prizna ga djelima! Koliko smo samo puta mi vjernici svojim nedjelima pokazali da smo ateisti! A ne vjernici. Nego nevjernici! Probudimo danas svoju vjeru i ljubav u svoga Boga kojega ćemo srcem i dušom priznavati, i to najviše kroz ljubav prema bratu čovjeku.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se