Biskupijski Križni put mladih

Objavljeno   

Biskupijski Križni put mladih

Prvi puta u dvadeset i četiri godine postojanja Gospićko-senjske biskupije, održan je Biskupijski križni put mladih.

U subotu, 9. ožujka, mladi iz cijele Biskupije, njih dvjestotinjak, okupilo su se u dvorištu Biskupskog ordinarijata u Gospiću. Predvođeni dijacezanskim upraviteljem mons. Richardom Pavlićem, krenuli su prema katedrali Navještenja BDM, gdje su započeli molitvu Križnog puta.

Križni put "Uz križ Isusov stajala je Majka Njegova",  napisale su karmelićanke iz samostana Presvetog Srca Isusova u Gospiću.

Križ kojeg su naizmjenično nosili mladi svih župa Gospićko-senjske biskupije, izradio je i darovao gospodin  Ante Samaržija iz Krasna.

Mladi su hodali na relaciji od  dvadesestak kilometara, a pratili su ih policajci iz Policijske postaje Gospić. Red i sigurnost na cesti osiguravali su  i volonteri, dok su razglas nosili  hrabri mladići kojima ni kiša nije zasmetala. 

Prolazeći ulicama grada Gospića i drugih mjesta na relaciji Križnog puta, mještani su mlade pozdravljali i pratili ih molitvom. Iako pokisli, mladi su ustrajno molili i radosno završili Križni put ondje gdje su ga i započeli,u katedrali.

Na samom kraju, druženje su nastavili u Pastoralnom centru na Ličkom Osiku. Nakana ovog Križnog puta bila je  uspjeh organizacije Susret hrvatske katoličke mladeži koji se ove godine po 12. puta održava u gradu Gospiću. 

 

GSB

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se