Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Poštovani i dragi župljani župa Lički Osik i Široka Kula, dragi prijatelji naših župa, Uskrs je. Ta je riječ i naša molitva, želja svih nas da Isus i danas uskrsne u nama i zablista svojim punim sjajem te zaživimo  novim životom. Mi uvijek trebamo živoga  Krista da bismo mogli i sami biti svjedoci mira i ljubavi. Potreban nam je životvorni Duh da ona ista ljubav, koja izvire iz Kristova Srca, neprestano i nama daje snagu, kako bi naše srce bilo poput Kristova srca. U ovom razjedinjenom svijetu pozvani smo ljudima svjedočiti da je moguće živjeti u miru, u svijetu mržnje i rata pozvani smo svjedočiti o opraštanju i pomirenju.

To možemo samo vjerom u Krista uskrsloga i snagom njegova životvornog Duha. Uskrsnuće Gospodnje i njegova snaga potrebno je srcima svih onih koji više ne vjeruju, svima koji ne vjeruju u smisao i snagu prijateljstva, koji ne vjeruju u stvarnost dobrote, uzajamne solidarnosti i podupiranja, svima koji misle da je praštanje slabost i da mogu sebi osigurati život nasiljem i prijevarama. Upravo nam je danas na osobit način potrebna snaga Krista uskrsnuloga, snaga koja prkosi svakomu zlu i svim zlim silama. Molimo da Gospodin uskrsne u onima koji su dopustili da ih obuzme mržnja. Molimo ga da uskrsne i u nama svaki put kad dopustimo da klica zla, mržnje i osvete dotakne prostore naše duše.

Uskrsno jutro put je vjere svakoga od nas. Uskrs je put dinamike jer se tiče života i želi nas pokrenuti na život. A život se događa onda kada živimo i dajemo drugima živjeti. Živjeti iz uskrsnuća ne

znači biti oslobođen trpljenja, nego sve vidjeti preobraženo, prožeto smislom. Otvorimo se životu, onakvomu kakav jest. Darujmo radost koju smo primili i ne bojmo se biti svjedoci uskrsloga Krista.

Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, naša je svetkovina. Neka uskrsne Isus u nama. Njegovi smo učenici. Koliko puta smo se i mi nadali, koliko puta smo i mi iščekivali ono što nam nije moglo biti dano, a kada su nam potonule sve lađe, koliko puta smo se željeli vratiti na staro! Neka uskrsli Gospodin ukloni u nama sve staro, neka nam podari novu nadu, novu snagu da slijedimo Njega, da shvatimo tajnu njegova uskrslog otajstva u tajni njegove smrti i uskrsnuća.

Svima želimo blagoslovljene i mirom ispunjene uskrsne dane!

Vaši,

preč. Luka Blažević, župnik  i

preč. Nikola Turkalj, sužupnik.

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se