Slavlje Svete potvrde

Objavljeno   

Slavlje Svete potvrde

U srijedu 1. svibnja u našoj župi održano je slavlje Svete potvrde.

Svečano euharistijsko slavlje u 11,00 sati pod kojim je podijelio sakrament potvrde predvodio je župnik župe sv. Jurja iz Korenice i delegat biskupijskog upravitelja mons. Mile Čančar.

U koncelebraciji su sudjelovali župnik preč. Luka Blažević, sužupnik preč. Nikola Turkalj, župnik iz Perušića preč. Mile Šajfar i svećenik u miru vlč. Mile Rajković.

Krizmanici su se za ovaj dan pripremali dvije godine kroz župnu katehezu koju je vodila vjeroučiteljica Beba Romac i kroz školski vjeronauk.

Prvo čitanje na svetoj misi čitala je krizmanica Josipa Špoljarić, a drugo čitanje Lucija Vlainić. Psalam je pjevao zbor kojeg je za ovu prigodu animirala naša Jelena Torić. Evanđelje je navijestio preč. Mile Šajfar. Molitvu vjernika čitali su krizmanici Luka Findrik, Marija Tirić, Matej Bilen i Mateo Dejanović.

Mons. Mile je u svojoj propovijedi ohrabrio krizmanike te da trebaju ustrajati u svom duhovnom životu, a pogotovo nakon kada prime darove Duha Svetoga. Duh Sveti je onaj koji nas vodi i vodi cijelu Crkvu. 

Budite pravi Isusovi nasljedovatelji u svojem daljnjem životu, a kod toga neka vam pomogne sveti Josip radnik i Duh Sveti, zaključio je mons. Mile svoju propovijed.

Sakramentu Svete potvrde pristupili su:

  1. Marija Tirić
  2. Nika Mravinac
  3. Ivona Vuković
  4. Nicol Milković
  5. Viktorija Kapetanović
  6. Anđela Smolčić
  7. Josipa Špoljarić
  8. Pavla Milković
  9. Lucija Vlainić
  10. Lana Devčić
  11. Vedrana Mrnjavac
  12. Matej Bilen
  13. Ivano Ratković
  14. Ivan Ribić
  15. Lovro Holjevac
  16. Mateo Dejanović
  17. Luka Findrik
  18. Matej Bilen
  19. Filip Mataija

Krizmanicima, njihovoj obitelji i kumovima čestitamo na sakramentu Svete potvrde!

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se