Spremni za dobro

Objavljeno   

Početkom lipnja Hrvatski je Caritas na tragu svojega poslanja, a svjestan teških životnih okolnosti i produbljenja krize koja teško pogađa osiromašene obitelji, odlučio pokrenuti akciju "Spremni za dobro!", kojom želi pomoći upravo tim obiteljima u nabavi novih školskih udžbenika za iduću školsku godinu.

Svi smo upoznati s time da svi stari udžbenici prestaju vrijediti te od jeseni svi đaci moraju imati nove udžbenike. Akcija će diljem Hrvatske trajati od 10. do 30. lipnja. U njoj će se nastojati prikupiti što više starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina. Takve će se tiskovine prikupljati u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, ali se udžbenici također mogu donijeti do Lidla jer on sudjeluje s Hrvatskim Caritasom u ovoj akciji.

Ciljevi akcije "Spremni za dobro!" su pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim mehanizmima potpore, razvijati svijest o odgovornosti za stvoreno, osobito u djece i mladih, mobilizirati zajednicu oko dobra, snažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, napose za najranjivije društvene skupine.

U Caritasu vjeruju da je vrijeme teškoća - koje ovih dana osobito pogađaju braću i sestre na istoku Slavonije - ujedno i test vjerodostojnosti djelatne ljubavi. S teškoćama će se ujesen, s početkom školske godine i nabavom novih udžbenika i školskog pribora, susresti i brojne obitelji naših školaraca.

Svi školarci i njihovi roditelji su pozvani da doniraju svoje stare udžbenike, radne bilježnice i bilježnice. Od tih novaca će se omogućiti udžbenici onima koji si to neće moći priuštiti. NA OVAJ NAČIN MOŽEMO JOŠ JEDNOM POKAZATI NAŠE VELIKO HRVATSKO SRCE!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se