12. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Današnjim bogoslužjima proslavili smo 12. nedjelju kroz godinu. Usprkos tome što su počeli ljetni praznici nekoliko naših ministranata i dalje redovito dolazi na svete mise i poslužuju kod oltara Gospodnjeg. Tu se vidi svjedočanstvo vjere koje oni nisu baš ni svjesni u usporedbi sa odraslim vjernicima koji ne poštuju ni blagdane ni nedjelju. Na misi su također i zboraši sa svojom sviračicom Marinom Marković. Lijepo je biti na svetoj misi kada su svi raspjevani.

Svima nama je važno držati se Božjih zapovijedi jer ako mi priznamo Isusa pred drugim ljudima, On će priznati i nas kod Oca svoga. To svima nama treba biti važno jer su nam to smjernice za život. Budimo zato nosioci vjere u svom okružju i budimo sigurni da će se Isus založiti za nas.

Na slikama možemo vidjeti kako je kod nas u crkvi i oko crkve prije svete mise. Zboraši i orguljašica Marina Marković rado dolaze kod župnika sa svojim idejama oko pjevanja, veseli ministranti uvježbavaju čitanja i Molitve vjernika. Nekim ljudima je drago doći na svetu misu jer se samo tom prigodom susretnu sa svojim prijateljima. Sve je to Božja providnost. Ne iznevjerimo je!

Prvo čitanje danas je pročitala vjeroučiteljica Ivančica Krpan. Psalam "Ne boj se" odpjevao je zbor, a drugo čitanje pročitala je naša ministrantica Ivana Rupčić - srednjoškolka, ali još uvijek rado ministrira. Za svaku pohvalu! Molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se