Susret vjeroučitelja Riječke metropolije

Objavljeno   

U srijedu 25. lipnja na Dan državnosti održan je Metropolitanski susret vjeroučitelja. Susret je započeo na Udbini gdje su se svi okupili. Na susretu su sudjelovali vjeroučitelji iz Gospićko-senjske biskupije koja je ujedno bila i domačin susreta, Krčke, Porečko-pulske biskupije i Riječke nadbiskupije.

Nakon dolaska i kratke okrjepe vjeroučitelji su razmišljali o Kristu kroz pobožnost Križnog puta od crkve Sv.Marka groba na Podudbini do Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Nakon pobožnosti Križnog puta svi zajedno smo se okupili na svetoj misi koju je predvodio domaći biskup mons. dr. Mile Bogović. Nakon svete mise mons. Tomislav Rogić-čuvar svetišta upoznao je sve sa CHM i što ona znači za hrvatski narod. Nakon razgledavanja crkve uslijedio je odlazak na arheološki lokalitet katedrale Sv. Jakova (12. st.) na Udbini.

Nakon obilaska Udbine svi zajedno su se uputili prema konačnom cilju - Plitvičkim jezerima. Svi zajedno smo objedovali. Nakon ručka večina vjeroučitelja uputila se u zajedničko razgledavanje Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Na susretu iz naše župe sudjelovalo je nekoliko vjeroučitelja: Ivančica Krpan, Leonarda Ružička, Tomislav Klarić, Beba Romac i vlč. Luka Blažević.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se