27. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

U nedjelju 5. listopada 2014. na 27. nedjelju kroz godinu svetu misu u Širokoj Kuli u 9 sati predvodio je biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević, a u Ličkom Osiku u 11 sati predvodio je vlč. Josip Šimatović, katedralni župni vikar u Gospiću. Župnik Luka Blažević bio je opravdano odsutan jer je u svojoj rodnoj župi imao čast prisustvovati na mladoj misi fra. Vladimira Vidovića kojem je ujedno bio i propovjednik

Premda traje Jesen u Lici u Gospiću, ipak se okupio lijep broj vjernika. U svojoj homiliji vlč. Josip je istaknuo kako je teško danas biti kršćanin jer se nudi sve i svašta čovjeku-vjerniku, a on to sve prihvaća. Unatoč tome rado ćemo ponosno reći da smo Hrvati i katolici. Ali što nam to znači ako ne živimo svoj kršćanski poziv. Svima okupljenima predočio je prispodobu iz današnjeg Evanđelja o vinogradaru.

Prvo čitanje pročitala je učenica 5. razreda Petra Knežević. Psalam je odpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je također učenica 5. razreda Maja Lasić. Molitve vjernika također su pročitale naše ministrantice.

Pjevanje župnog zbora sviranjem je animirala Marina Marković, učenica 7. razreda.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se