Sastanak Župnog pastoralnog vijeća župa Ličkog Osika i Široke Kule

Objavljeno   

U srijedu 15. listopada 2014. godine u 19 sati u prostorijama župnog dvora održan je sastanak Župnog pastoralnog vijeća župa Ličkog Osika i Široke Kule.

Župnik Luka je na početku susreta sve članove vijeća lijepo pozdravio i predložio dnevni red. Uslijedila je uvodna molitva i razmatranje o Misijskoj nedjelji koja je pred nama.

Svi smo naime pozvani doprinositi za misije i evangelizaciju što u svojoj župnoj zajednici i periferiji osobnim angažmanom te novčanim prilogom za misije i misionare u dalekim zemljama da oni mogu djelovati. Znamo i sami da je vlč. Luka dvije godine zaredom posjetio Kongo i tamo proveo po mjesec dana

Nakon razmatranja župnik Luka se osvrnuo na događaje u našim župama od prošlog sastanka ŽPV. Također je iznešen pastoralni plan za sljedeća 2-3 mjeseca. Ovdje valja istaknuti susret ŽPV-a u Otočcu, susret zborova Gospićkog dekanata na sv. Ceciliju u Gospiću te Tečaj vjere koji nastavlja sa svojim aktivnostima i ove pastoralne godine. U svim ovim aktivnostima biskupije i župe sudjelovat će vjernici koji su izrazili želju iz naših župa.

Na kraju sastanka vijećnici su iznijeli svoja mišljenja i dali neke prijedloge. ŽPV završilo je oko 20 sati nakon kojeg je slijedilo kratko druženje i smišljanje planova za sljedeće Župno pastoralno vijeće i kako sebe što više uključiti u župnu zajednicu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se