Biskupijski susret Župnih pastoralnih vijeća

Objavljeno   

U nedjelju 19. listopada 2014. godine u Otočcu je održan Biskupijski susret Župnih pastoralnih vijeća ili najbližih suradnika naših svećenika. Župni pastoralni vijećnici zajedno s župnikom izrađuju pastoralni plan za narednu pastoralnu godinu. Iz naše župe također je sudjelovalo nekoliko vijećnika. Uz tu pomoć, župni vijećnici također sudjeluju u raznim akcijama župe u kojoj stanuju.

Susret je započeo u 15 sati sa Službom riječi koju je predvodio naš biskup mons. Mile Bogović. U svojoj je homiliji istaknuo važnost pastoralnog djelovanja svakog vijećnika u smislu Godine Evanđelja koje planirana da se svi još više približe s životom i djelovanjem Isusa Krista. Također je objasnio simbole koji prikazuju svakog evanđelista.

Nakon Službe riječi, svi vijećnici su se uputili u Pučko otvoreno učilište gdje je uslijedio kratki domjenak koji je pripremio domačin. Uslijedilo je predavanje župnika iz Koprivnice vlč. Krunoslava Pačalat. Vlč. Krunoslav je progovorio o praksi koju on ima u svojoj župi. Tu je nabrojao puno zajednica koje djeluju u njegovoj župi, a za svaku je zadužen netko od vijećnika. Doduše, to sve treba iskordinirati, ali se trud isplati. Svaki vijećnik je bogatstvo za svaku župu. On je župnikova desna ruka. Svaki vijećnik također treba raditi i na sebi duhovno, jer bez te dimenzije čovjek je prazan. Poštovanje treba biti uzajamno jer bez toga se ne može ništa učiniti - poručio je vlč Krunoslav.

Uz zajedničko druženje svih vijećnika Gospićko-senjske biskupije vjerujem da je ovaj susret bio plodonosan za svakog vijećnika te će sve što je mogao čuti prenijeti svim ostalima da župna zajednica u kojoj živi zaživi još punijim plučima.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se