33. NEDJELJA KROZ GODINU

Objavljeno   

Svetim misama 16. studenog 2014. g. proslavili smo 33. nedjelju kroz godinu. Polako se bližimo završetku crkvene godine ili nedjelji Krista Kralja i polako idemo ususret Adventu.

U današnjem evanđelju čuli smo prispodobu o talentima koju je Isus ispričao svojim apostolima. Svatko od nas svojim rođenjem od Boga dobiva talente koje treba dalje razvijati i množiti. Krštenjem postajemo djeca Božja i to je prvi sakrament koji primamo. Roditelji i kumovi obvezuju se da će dijete odgajati u kršćanskoj vjeri. Međutim, svjedoci smo djece i roditelja koji se pojavljuju u crkvi samo za sakramente.

Svatko od nas je vješt ili ima talente za neke poslove. Ako ih ne vježba, oni se zaborave. Tako je i s našom vjerom. Ako ju ne živimo punim srcem, kakvi ćemo doći pred lice Gospodnje? Ako djecu ne potičemo i svojim primjerom ne pokazujemo kako se slavi nedjelja? Kako će oni znati poštivati onda nešto kad sve kreće od obitelji?

Nedjelja je dan posvećen Gospodinu, dan odmora i dan kada je obitelj zajedno. Ali mnogo puta to nije tako. Molimo zato Gospodina da nam pokaže put kako bi što bolje umnožili svoje talente koje posjedujemo te da budemo bolji kršćani, jer to nam je POZIV!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se