Pa nek živi rad

Objavljeno   

Svaki dan sigurno se puno župljana pita zašto pomoći crkvi kad ona ima "puno novaca", bilo to radom ili novčano? Puno vjernika je još dan danas neupućeno gdje se troše novci koje oni npr. "daju" u milodar.

Kroz povijest, ali i danas dosta vjernika ima praksu da za Crkvu daje jednu desetinu svojih primanja te na taj način steknu mnoge blagoslove. Ali ta jedna DESETINA nije točno definirana. Znači da svaki vjernik može pomoći i radom u svojoj župnoj zajednici koliko je u mogućnosti.

Kao što će čitatelj moći vidjeti, radovi na našem Pastoralnom centru napreduju. Polako zatvaramo vanjske strane zidova da LIČKA ZIMA ne uništi ono što je unutra napravljeno. Ljubav prema radu i prema Crkvi pokreće ove ljude koji su se ovih dana žrtvovali da se što više napravi dok vrijeme još Bogu hvala dopušta. Najvećim dijelom tu se ovih dana ističe Mate Fajdić koji daruje svoje ruke oko radova KNAUFA te Stjepan Horvat i Đuro Sekelj koji se muče s postavljanjem pločica. Tako korak po korak Pastoralni centar sve više blista. Svakog neka dragi Bog nagradi za sve što je napravio.

Svatko može svojim radom ili prilogom pomoći u dovršetku Pastoralnog centra. Kako se može vidjeti, radovi teku sporo jer kad se skupi nešto novaca, onda se namijene za neke nove stvari. Tako će sve biti do kraja. Uz Božju pomoć uspjet ćemo!

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se