Hodočašće župnih zborova Gospićkog dekanata u katedralu uoči sv. Cecilije

Objavljeno   

U petak 21. studenog 2014. godine u Gospiću je održano Prvo hodočašće zborova Gospićkog dekanata uoči sv. Cecilije. Iz naše župe također je prisustvovao dio župnog zbora na tom povijesnom događaju jer je dio bio spriječen doći i žao im je zbog toga.

Program je započeo u 16:30 sati okupljanjem u dvorani Caritasa i zajedničkom vježbom pjevanja za svetu misu. U 17:30 u katedrali je bila prigoda za svetu ispovijed, nakon koje je uslijedila sveta misa u 18:00 sati koju je predvodio naš biskup mons. Mile Bogović u koncelebraciji s župnicima dekanata. Želja je bila okupiti sve članove crkvenih zborova Gospićkog dekanata u gospićkoj prvostolnici koji zajedničkim pjevanjem u euharistijskom slavlju očituju svoju zahvalnost Gospodinu na primljenim darovima, njeguju jedinstvo okupljenoga Božjega naroda i u zajedništvu s župnicima i biskupom mole zagovor nebeske zaštitnice sv. Cecilije.

Svečana sveta misa koju je predvodio naš biskup mons. Mile Bogović počela je u 18:00 sati. Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je naša zborašica Andrijana Piasevoli Klarić. Psalam koji je uslijedio odpjevali smo svi zajedno. Radosnu vijest navijestio je kancelar Gospićko-senjske biskupije vlč. Marinko Miličević. U propovijedi mons. Bogovića puno se toga moglo čuti. Započeo je s tumačenjem Gospe od zdravlja čiji se dan slavio. Također je progovorio i o mučeniku sv. Mavru i na koncu o zaštitnici pjevanja sv. Ceciliji. Molitvu vjernika pročitali su vjeroučitelji Tomislav Klarić i Beba Romac.

Po završetku svete mise svaki je zbor nastupio s jednom pjesmom po vlastitom izboru i ukratko se predstavio. Naš župni zbor nastupio je s pjesmom: Božja ljubav, Božja snaga i pokupio velike ovacije drugih zborova. Nakon predstavljanja pjevači su se uputili na okrjepu i druženje u restoran "Maki".

U restoranu "Maki" mons. Mile Bogović progovorio je o važnosti ovakvog susreta. Ovo je prvi susret koji je upriličen i vidi se radost na pjevačima kojima se iskazuje važnost sudjelovanja u liturgiji. Svatko može pjevati, ali uloga crkvenih zboraša usko je povezana sa crkvom i liturgijom. Njegujte svoje pjevanje, nemojte dopustiti da nema pjevanja na misnim slavljima. Ovo je prilika da u razgovoru jedni sa drugima steknemo nova iskustva kako bi što bolje mogli sudjelovati u liturgijskom pjevanju, poručio je biskup Mile Bogović.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se