5. DEVETNICA "Srijedom postimo, u ljubavi rastemo i Bogu se molimo"

Objavljeno   

Današnju devetnicu predvodio je vlč. Luka Blažević nakon što se vratio sa operacije i polako se oporavlja. Možemo Bogu zahvaliti što je sve prošlo dobro, makar je to bio rutinski zahvat.

Nakana 5. devetnice "Srijedom postimo, u ljubavi i rastemo i Bogu se molimo" bila je kako što VIŠE Krista Kralja staviti u naša srca. Devetnica je započela molitvom krunice nakon koje slijedila sveta misa i klanjanje.

"Sve što učinimo za Kristovo ime, činimo za ostvarenje njegovog kraljevstva ljubavi i mira. Ne smijemo prezirati drugoga jer tada preziremo Krista. Ne gazimo ljubav drugoga čovjeka jer tada gazimo Kristovu ljubav prema nama. Gdje vlada zakon mržnje i osvete, priklanjamo se zakonu Kristovih mučitelja. U našim djelima priklonimo se Kristu i nemojmo se od njega udaljavati".

Pjevanje na devetnici predvodila je Lidija Njari. Ona je također pročitala današnje čitanje i psalam, a molitvu vjernika su pročitali naši vjerni ministranti. Oni su također rado sudjelovali u predmolitvi krunice. Nema većeg bogatstva. Njih ne može omesti ni ovo hladnije vrijeme da bi mogli posluživati kog Gospodinova oltara.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se