NEDJELJA CARITASA

Objavljeno   

Svečanom svetom misom u gospićkoj prvostolnici 14. prosinca 2014. godine proslavljena je nedjelja Caritasa u našoj biskupiji. Svetu misu predvodio je biskup mons. Mile Bogović u suslavlju s ravnateljem Caritasa Gospićko-senjske biskupije vlč. Lukom Blaževićem i mons. Milom Čančarom.

Na početku svete mise ravnatelj Caritasa Gospićko-senjske biskupije sve vjernike je lijepo pozdravio te je istaknuo važnost nedjelje Caritasa svugdje u Lijepoj našoj. Nedjelja Caritasa je drugačija od drugih nedjelja u godini. Ove nedjelje posebno mislimo na one najpotrebitije. Oni su se našli u ne-povoljnoj situaciji i pogođeni su nekom strahotom, od siromaštva, nebrige države pa sve do raznih bolesti. Ovim činom jednokratne pomoći želimo im barem malo olakšati ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme da bi se i oni mogli osjetiti kao dio našega društva, poručio je vlč. Luka Blažević.

Mons. Mile Bogović u svojoj propovijedi povezao je Nedjelju Caritasa sa radom Caritasa Gospićko-senjske biskupije. Uvijek kada se promatra Caritas, tu su ljudi koji zauzeto gledaju potrebe oko sebe. Tu oni uveliko pomažu svećenicima u radu, a to je veliko bogatstvo. Svakoga može snaći neka nevolja, ali uz zajedničku pomoć sve se može prebroditi. Potrebitih ima svuda oko nas. Samo trebamo otvoriti svoje oči. Kada želimo uložiti svoj novac negdje, uvijek tražimo najbolje banke gdje ćemo dobiti dobre kamate. U ovom slučaju, banka su potrebiti. Ako u njih uložimo znamo da smo na dobitku-zaključio je mons. Bogović.

Na kraju svete mise mons. Mile Bogović s vlč. Lukom Blaževićem darovali su 10 najpotrebnijih obitelji iz naše biskupije. Znamo i sami da ta pomoć nije velika, ali je lijepa gesta kojom se želi pomoći obiteljima da što dostojnije dočekaju ove blagdane pred nama.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se