"Mir u srcima"

Objavljeno   

Učenici i djelatnici Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik i ove su godine, u suradnji s Caritasom Gospićko-senjske biskupije i HKUD-om „Široka Kula“,pripremili božićnu priredbu za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Gospićupod nazivom „Mir u srcima“. Priredba je održana u četvrtak, 18. prosinca 2014. godine s početkom u 16.00 sati.

U programu su sudjelovali učenici Karitativne i Vjeronaučne skupine, Školskog tamburaškog sastava, Učeničke zadruge i članovi dramske, folklorne i tamburaške sekcije Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „ Široka Kula“ iz Široke Kule.

Želja svih sudionika programa bila je ista, a to je radost iščekivanja Božića podijeliti upravo s korisnicima Doma, željeli su ih obradovati pjesmom, plesom, scenskim prikazom, stiskom ruke i toplom riječi.

Ravnatelj Škole, Antonio Milinković i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe, Ivanka Vrkljan na početku su pozdravili korisnike, izvođače programa i ostale nazočne.

Tijekom priredbe moglo se uživati u recitacijama učenika, pjesmi i svirci Tamburaškog sastava, ličkim plesovima u izvedbi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Široka Kula iz Široke Kule“, a posebne ovacije dobili su učenici nakon izvođenja igrokaza„Svakidašnji divani“ te članovi dramske sekcije Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Široka Kula“ sa svojim igrokazom „Košnja u docu“.

Tijekom priredbe vidjelo se da su korisnici Doma dirnuti i da smo ih na trenutak vratili u njihovu mladost. Iako pritisnuti godinama, bolnih nogu poneki su se uhvatili i u kolo. Na kraju se u njihovo ime zahvalila korisnica, umirovljena učiteljica Manda Horvatović, poželjevši svima nama puno zdravlja i radnih uspjeha.

Dom smo napustili u večernjim satima. Na putu do kuće pratila nas je gusta magla. Ali razdragani osmijeh na staračkim licima nepovratno je zagrijao naša srca i probudio u nama želju da se što skorije ponovno susretnemo s tim dragim ljudima, potrebnima malih znakova naše pažnje.

Mali smo im dar dali, a toliko smo primili zauzvrat.

Ivana Đapić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se