Silvestrovo i Misa zahvalnica za 2014. godinu

Objavljeno   

Svetom misom 31.12.2014. godine u 8 sati zahvalili smo dragom Bogu na godini koja će za nekoliko sati završiti. Svetu misu predvodio je župnik Luka Blažević.

Misnom žrtvom ili euharistijom zahvalili smo dragom Bogu na svim lijepim i manje lijepim trenucima koji su nas zatekli u ovoj godini. Znamo i sami da vrijeme leti. Može svatko sebe osobno ispitati što je napravio dobro, a što loše u 2014. godini. Nova građanska godina je pred nama te možemo donijeti neke odluke koje bi svakog kršćanina učinile još boljim. Težimo tome!

Danas je i Stara godina ili kako se znade reći kod nas SILVESTROVO, a ime je dobiveno po papi. Silvestar I. je bio trideset i treći papa, nasljednik Miltijada, od 31. siječnja 314. do 31. prosinca 335.

Za njegova je pontifikata, rimski car bio Konstantin I. Veliki, koji je prethodno 313. g. donio Milanski edikt u kojem je objavio, da kršćanstvo postaje slobodna religija. Spomendan mu je 31. prosinca, posljednjeg dana u godini, koji se po njemu naziva i Silvestrovo. Njegove relikvije nalaze se u crkvi sv. Silvestra u Rimu. Osmi je po dužini pontifikata. Bio je papa 21 godinu, 11 mjeseci i jedan dan, odnosno 8005 dana.

Prvo čitanje na svetoj misi i psalam pročitala je Ivana Đapić dok je molitvu vjernika pročitala Milica Jerković.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se