6. devetnica u čast sv. Josipu

Objavljeno   

6. devetnica u čast sv. Josipu

U srijedu 25. veljače 2015. godine proslavili smo šestu devetnicu u čast sv. Josipu. Svetu misu je predvodio vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac u suslavlju s župnikom Lukom Blaževićem.

Tema ove devetnice bila je SVETI JOSIP RADNIK. Radio je kao siromašni tesar iz Nazareta, te je u njegovoj blizini Isus proveo djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom.

Rad je i danas bitan segment našeg života jer nam on osugurava dostojan život. Svaki dan možemo čuti kako se zatvaraju radna mjesta, ljudi ne znaju kako dalje. Izgubio se smisao za molitvu i onda je očekivati da neće biti blagoslova. Može se reći da smo u banani, poručio je vlč. Ivan.

Sveti Josip je živio jednostavnim životom. Skrbio je za svoju obitelj tesarskim radovima. Nisu imali nešto previše, ali imali su dosta, tj. onoliko koliko im je trebalo.

Sveta Terezija Avilska je imala iskustva molitve i zagovora sv. Josipu. Zaključila je da joj je on uslišio sve molitve. Stoga, nemojmo zaboraviti na njega na našim životnim putovima te mu se s punim pouzdanjem utecimo za pomoć.

Prvo čitanje i psalam na svetoj misi pročitala je Jelena Lukes.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se