Primili smo pečat dara Duha Svetog

Objavljeno   

 

Župa Lički Osik, 1. svibnja 2012. proslavila je sv. Josipa radnika sa svečanom sv. misom koju je u 11,00 sati predslavio gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u koncelebraciji s kancelarom biskupije vlč. Marinkom Miličevićem, gospićkim župnikom i dekanom mons. Milom Čančarom i domaćim župnikom i ravnateljem Karitasa vlč. Lukom Blaževićem.

Biskup je četrdesetosmorici mladih podijelio sakrament sv. krizme.

U propovijedi je rekao: „Danas se govori o pravu na rad, ali se izbjegava pitanje: ima li čovjek pravo na nerad? Zbunio sam nedavno jednog našeg sindikalistu tim pitanjem. Čovjek ima obvezu raditi, ali ima pravo i na odmor. To je slikovito rečeno u Bibliji da je Bog šest dana stvarao a sedmi se odmorio. To je tako rečeno radi čovjekove potrebe a ne zbog Božjeg umora. On stalno radi. „Otac moj sve do sada radi, pa i ja radim“ (Iv 5, 1) – reče Isus. Nakon stvaranja potrebno je održavanje stvorenoga. - On je također čovjeku naredio da radi. „Bog postavi čovjeka u edenski vrt da ga obrađuje i čuva“ (Post 2, 15). Pravo na nerad ne postoji! Postoji obveza za rad.“ Krizmanike je pozvao: „ Vi, dragi krizmanici, spremate se za život u kojemu će trebati preuzeti neki posao, neke odgovornosti. Bilo bi loše da se pripremate samo kako biste mogli dobivati bolje plaće. Ne kažem da to nije najbolje, nego da to uopće nije dobro, da je to čak zlo. Nije zlo samo onda kada činiš namjerno drugome štetu; zlo je i onda kada ne gledaš što to što činiš znači za druge ljude, kada ti uopće nije stalo hoće li to za njih biti dobro ili štetno, kada te se to uopće ne tiče. Zlo je, dakle, ne voditi brigu o drugome, misliti samo na sebe. . .Svaki sebičnjak se utapa u svojoj sebičnosti. Što su veće naše sposobnosti i mogućnosti, to su veće naše obveze. Svaki je dužan raditi s onim što ima. Ne smije zakopati svoje darove“, završio je Biskup.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se