Svećeničko ređenje vlč. Ivice Tolla

Objavljeno   

Gospić, 30.6.2012.

U subotu 30. srpnja gospićko-senjski biskup dr.Mile Bogović predvodio je u gospićkoj katedrali Navještenja BDM obrede svećeničkog ređenja đakona Ivice Tolle.

Koncelebriralo je preko dvadeset svećenika među kojima generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić, rektor katedrale i gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar kao i župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka kod Vinkovaca, rodne župe ređenika, vlč. Antun Knežević ižupnik vlč.Luke Blaževića župe Lički Osiki i ravnatelj Caritasa Gospićko senjske biskupije.

Uz bogoslove Gospićko-sensjke i Zadarske nadbiskupije i hodočasnike iz Otoka,kaptolske fratre od koji su dvojica iz rodnog mjesta našeg ređenika , gospićku katedralu su ispunili i profesori zagrebačke 4. gimnazije na čelu s ravnateljem, škole u kojoj je ređenik Ivica Tolla 14 godina predavao vjeronauk. Svečanost liturgiji dao je katedrali zbor pod vodstvom bogoslova Josipa Šimatovića.

Biskup Bogović poručio je ređeniku Tolli da se oboje nalaze pred oltarom koji predstavlja Isusa, odnosno smrt i uskrsnuće. Krist je čvrsta stijena koja za svakog stvara vječnost. I tebe zove Crkva, biskupija i njen prezbiterij da gradiš na toj čvrstoj stijeni a ne na pijesku što simbolizira laž, novac i nasilje. Laž da su Kristovo tijelo odnijeli apostoli, novcem je plaćeno za širenje te laži i nasiljem su kao mučenici završili većina prvih učenika. Kroz povijest se rušila većina kuća na pijesku iz komunizma, fašizma, nacionalsocijalizma. Ivica je to u obitelji i župi Otok rano otkrio, a nakon više godina djelovanja kao vjeroučitelj je imao hrabrosti se odazvati pozivu za svećenika te si došao s istoka u središte Hrvatske. Neka tvoj naum bude hrana Božja.

Pozdravne riječi mladomisniku Ivici u ime župe Lički Osik gdje je vršio pastoralnu praksu kao đakon i Osnovne škole gdje je bio vjeroučitelj, mladomisniku je čestitala i uputila prigodnu riječ Adrijana Pijasevoli zajedno s mladima obučenim u narodnu nošnju, koji su uručili mladomisniku buket cvijeća i poklonili prigodni poklon.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se