Izašla je knjiga o našim župama

Objavljeno   

Izašla je knjiga o našim župama

Već smo objavili i ranije i promocija je već daleko iza nas, ali još uvijek naši župljani i prijatelji naših župa mogu nabaviti spomenutu knjigu kako se povijest nebi zaboravila nakon svetih misa u sakristiji ili u župnom uredu po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

U petak 17. srpnja 2015. godine nakon svete mise drugog dana trodnevnice u Pastoralnom centru je predstavljena knjiga Povijest župa Lički Osik i Široka Kula.

Samo predstavljanje započelo je himnom Lijepa naša.

Nakon toga uvodnog dijela voditeljica programa Andrijana Piasevoli Klarić pozvala je prvog predstavljača dr.sc. Željka Holjevca. On je govorio o suradnji instituta PILAR i Gospićko-senjske biskupije i o važnijim licima iz povijesti ovih naših župa.

Drugi predstavljač bio je dr. sc.  Ivan Brlić i govorio je o povijesnom kontekstu same knjige.

Vjeroučitelj u župi Tomislav Klarić progovorio je o važnosti nastanka same knjige, građi u njoj, ali i o aktualnim zbivanjima u župi.

Na kraju kako doliči biskup mons. Mile Bogović svima je uputio svoju završnu riječ te tako svojim povijesnim umijećem spojio sve što je bilo prije rečeno.

Vlč. Luka Blažević se zahvalio svima koji su pomogli izdavanje knjige kao i urednicima koji su mukotrpno radili svoj posao da bi knjiga ugledala svjetlo dana.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se