Ketehetska nedjelja - 25. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Ketehetska nedjelja - 25. nedjelja kroz godinu

U nedjelju 20. rujna 2015. godine na 25. nedjelju kroz godinu u našoj župi obilježena je Katehetska nedjelja. Svete mise su slavljene u 9 i 11 sati, a predvodio ih je biskupijski kancelar vlč. Marinko Miličević zbog odsutnosti našeg župnika vlč. Luke koji je kao ravnatelj Caritasa Gospićko-senjske biskupije otišao vidjeti u Slavoniju iz prve ruke pravoo stanje sa izbjeglicama.

Tako su na svetoj misi u 11 sati djeca i ministranti prinijela darove: Bibliju, školsku torbu, vjeronaučne udžbenike, križ, hostije i vino. Simbolika je ovih darova velika. Prinijeli su ono praktički što svaki dan upotrebljavaju da bi ova školska i vjeronaučna godina prošla sa što boljim uspjehom za sve.

Vlč. Marinko je u svojoj propovijedi naglasio koliko je važno biti vjernik. Svaki vjernik zna da je na neki način povezan s Bogom. Ako nas nešto muči, onda je to grijeh kojeg treba skrušeno oplakati. Dao je za primjer kralja Davida te tako najmanjima dao primjer kako postati vjernik nakon završenih svetih sakramenata.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se