Posjet Jankovačkih župnika Lici

Objavljeno   

Posjet Jankovačkih župnika Lici

U utorak 22. rujna 2015. godine vlč. Mate Špoljar (sadašnji župnik u Starim Jankovcima) i vlč. Petar Petrović (bivši župnik i začasni kanonik u miru) posjetili su svoje duhovno zvanje - vlč. Luku Blaževića.

Ovaj posjet ujedno je bio i prigoda vidjeti i čuti gdje vlč. Luka pastoralno djeluje kao i vidjeti prirodne ljepote Like. Po dolasku nakon ručka krenulo se u obilazak župa Ličkog Osika i Široke Kule i nastavio se put do Majke Božje na Krasnom. Vidjevši svetište vesela družina se dalje uputila prema Zavižanu. Tamo nas je srdačno dočekao gospodin Ante Vukušić. Za njega su gotovo svi čuli jer on 40 godina svaki dan izvještava o temperaturi na Zavižanu. Progovorio je o Planinarskom domu i o Velebitu. Lijepo nas je ugostio te smo mu za poklon ostavili knjigu o Povijesti naših župa.

Polako se krenulo prema Štirovači i Pazarištima kroz šumoviti Velebit. Vožnja je trajala, ali se puno toga moglo vidjeti. U Pazarištima nas je dočekala gospođa Starčević i pokazala poznatu ličku pivovaru i objasnila proces nastajanja piva.

Pred kraj samog dana posjetila se rodna kuća dr. Ante Starčevića u Žitniku i dan se završio svetom misom u kapeli župnog dvora na Osiku.

Sljedećeg dana svećenici vlč. Mate i vlč. Petar s vlč. Lukom su obišli prostorije Caritasa, posjetili biskupa Milu Bogovića i posjetili Crkvi hrvatskih mučenika.

U kratko vrijeme puno toga su vidjeli. Sve je to lijepo vidjeti, ali nema do Slavonije; rekao je vlč. Petar.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se