Proslava Matijeva u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Proslava Matijeva u Širokoj Kuli

U nedjelju 27. rujna 2015. godine svečanom svetom misom proslavljen je župni patron Široke Kule. Svečanu svetu misu predvodio je mons. Ivan Hren, kanonik prvostolnog Kaptola u Zagrebu u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Lukom Blaževićem. Da bi misno slavlje bilo što svečanije, pjevanje je predvodio župni zbor sv. Josipa iz Marijin dvora iz Sarajeva koji su posjetili župu sv. Josipa ovog vikenda.

Mons. Hren je u svojoj propovijedi približio ulogu nas kršćana na ovozemaljskom životu. Nije lako biti kršćanin. Svatko ima svoj projekt, tj. način na koji je zamislio svoj život. Treba poći za Kristom i staviti se u njegove ruke poput sv. Mateja da bi naš život dobio smisla. Ne smijemo biti zbunjeni u svakodnevnoj kolotečini života već hrabro uvijek ići naprijed u zajedništvu s drugima.

Nakon svete mise HKUD Široka Kula ispred crkve je izvelo kratak program koji su pripremili za ovu prigodu, a mons. Hren je svima prisutnima darovao Novi zavjet kako bi se Riječ Božja još više mogla širiti.

Po završetku samog programa gosti iz Sarajeva sa predvoditeljem misnog slavlja i domaćini uputili su se na ručak u Pastoralni centar u Ličkom Osiku.

Zahvaljujemo mons. Hrenu na lijepim riječima ohrabrenja i zboru iz Sarajeva na lijepom pjevanju na misnom slavlju.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se