Počela je duhovna obnova u našoj župi

Objavljeno   

Počela je duhovna obnova u našoj župi

Početkom Marijinog mjeseca listopada u našoj župi počela je Duhovna obnova ili Pučke misije. Duhovnu obnovu predvodi o. Zvonko Šeremet, svećenik Srca Isusova.

Molitva krunice počela je u 17:30 sati nakon koje je slijedila sveta misa. Predvodnika duhovne obnove predstavio je domaći župnik Luka Blažević. Ovih dana imamo mogučnost čuti konkretne primjere iz svih životnih situacija.

Prvog dana Duhovne obnove pozvani su bili roditelji prvopričesnika (2. i 3. r.) i roditelji krizmanika (7. i 8. r.), ali su i svi ostali mogli sudjelovati u nagovorima kako je o. Šeremet i rekao.

U propovijedi na svetoj misi o. Šeremet govorio je o obraćenju, koliko je to važno za kršćanski život. Treba se iz dana u dan obraćati Bogu. Moramo biti uvijek spremni ako nas On pozove k sebi. Mislimo ako hodamo na misu, a ogovaramo, ne živimo baš sakramentalno - da ćemo završiti u raju. Varamo se. Svojim konkretnim primjerom trebamo pokazivati vjeru u svojoj okolini i svjedočiti ju.

U drugom dijelu Duhovne obnove nakon svete mise o. Šeremet je roditeljima, ali i svima ostalima govorio o odgoju djece. Danas su se vrijednosti odgoja poptpuno iskrivile. Dijete se odgaja do 3. godine i što mu se do tada usadi, takav će biti u budućnosti. U samom odgoju su od velike važnosti oba roditelja. Ne može jedan sam odgajati jer dijete tu puno gubi. Moramo sami znati kako pristupiti problemu. Ne smijemo biti robovi djeci i njihovi prijatelji. Prijatelji se izabiru po dobi. Ne može netko od 40 godina biti prijatelj djetetu od 5 godina. Da bi došlo do što boljeg odgoja trebamo iz starine uzeti najbolje, tj. ono kako su nas odgajali naši roditelji, djedovi i bake i najbolje iz današnjeg vremena. Takvim pristupom će tek roditeljstvo doći do izražaja.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se