Među bračnim parovima najvažnija je komunikacija

Objavljeno   

Među bračnim parovima najvažnija je komunikacija

Drugi dan duhovne obnove na spomendan Anđela čuvara prvenstveno je bio namijenjen bračnim parovima. Tema predavanja bila je komunikacija.

Na početku braka sve bude idealno ili bajno. Ali kasnije dolazi do problema. Ako bračni parovi ne uvrste zajedničku molitvu u svoj svakodnevni život, ako posvete svoje vrijeme u razgovoru jedno s drugim - onda je i Bog s njima.

Svaka svađa koja se dogodi odmah se treba ispraviti, jedan drugome treba oprostiti. Ne smije se govoriti jedan drugome TI, nego uvijek u prvom licu. Tako se dolazi do dijaloga.

Danas postoje tri vrste bračnih parova: optimistični, pesimistični i oni koji žive u realnosti. Realnost je ta u kojoj bi trebali živjeti i staviti Boga na prvo mjestu. Ono što se obećalo u samom sakramentu ženidbe treba živjeti iz dana u dan i svoju ljubav jačati te svoj kršćanski brak svjedočiti u svakodnevnom životu; poručio je o. Zvonko Šeremet.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se