Pastoralni centar

Objavljeno   

Pastoralni centar

Naša župa je kao i mnoge druge prošla kroz Domovinski rat gdje su crkva i župni stan  porušeni i devastirani. Nakon obnove  župnog stana i crkve zbog nedostatka adekvatnog prostora za razne aktivnosti počeli smo s izgradnjom Pastoralnog centra.

Pastoralni centar je dovršen u lipnju 2015. godine i 17. srpnja 2015. g. blagoslovio ga je mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.

Pastoralni centar danas ima veliku dvoranu koja se može koristiti za razne seminare, tribine, savjetovališta, duhovne vježbe...Centar danas služi također za potrebe župe  te za razne druge biskupijske evangelizacijske i pastoralne potrebe i susrete.

Pastoralni centar raspolaže sa 30 soba (jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne). Pogodno za 60-tak hodočasnika. Svaka soba opremljena je sanitarnim čvorom (wc-om i tuš kabinom). Cijeli centar je pokriven wifi signalom.

Na raspolaganju su i dvorane za predavanja i susrete ili rad u manjim skupinama, suvremeno opremljena kuhinja i blagovaonica te kućna kapela za slavljenje euharistije, meditacije ili klanjanje. Pastoralni centar se nalazi uz župnu crkvu sv. Josipa koja može uz kapelicu poslužiti za misna slavlja.


Centar raspolaže sa velikim dvorištem koji može poslužiti za šetnju, meditaciju... Sam Pastoralni centar se nalazi u Ličkom Osiku koji je udaljen 7 km od Gospića i 7 km od autoceste A1 bilo od čvora Perušić ili Gospić. U blizini je selo Mušaluk koje je također pogodno za šetnju i u njemu se nalazi stoljetna crkva Duha Svetoga iz 1700. godine.

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se