Pastoralni centar

Objavljeno   

Pastoralni centar

Naša župa je kao i mnoge druge prošla kroz Domovinski rat gdje su crkva i župni stan  porušeni i devastirani. Nakon obnove  župnog stana i crkve zbog nedostatka adekvatnog prostora za razne aktivnosti počeli smo s izgradnjom Pastoralnog centra.

Pastoralni centar je dovršen u lipnju 2015. godine i 17. srpnja 2015. g. blagoslovio ga je mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.

Kada je gradnja završila sada je vrijeme da i on „proradi“ svojom punom snagom!

Želimo aktivirati da u njemu budu razne aktivnosti kao na primjer: sportske aktivnosti djece i mladih, razna savjetovališta za potrebe braka i obitelji, odgoja djece, sudjelovanja i suzbijanja ovisnosti o alkoholu, drogama i drugim opojnim sredstvima, organizirano provođenje slobodnog vremena osoba s invaliditetom, djece, mladih, starih i nemoćnih osoba, te psihički bolesnih odraslih osoba, pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama, zdravstvena, socijalna i humanitarna pomoć osobama u stanju socijalne potrebe, predlaganje, poticanje i usklađivanje drugih aktivnosti u području socijalne skrbi i promicanje kvalitete života.

Sam Pastoralni centar ima 20 soba i veliku dvoranu za razne seminare, duhovne obnove, tribine...

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se