Sveti Mihovil u Vukšiću

Objavljeno   

Na blagdan Svetih arkanđela, slavljena je misa na brdu Glavica gdje je sagrađena kapelica u čast sv. Mihaela arkanđela.

Misu je je predslavio vlč. Marinko Miličević, biskupijski kancelar, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Luke Blaževića.

Propovjednik je neglasio koliko je važno shvatiti taktiku duhovnog neprijatelje. Zapravo čovjek ne može imati mira dok ne nađe zaštitu na Božjoj strani. Ništa nije toliko strašno u ovome svijetu kao život u grijehe. Danas se ljudi bore za posao, materijalnu dobit itd. Sve je to korisno i potrebno ali nije najnužnije. Uvijek proritet ostaje rad za vječno spasenje. Borba protiv grijeha i neprijateljskog svjetonazora koji poukšava ovladati ovim svijetom. U toj borbi nikada nismo samo. Čim smo se opredijelili za Boga, on nam obećaje svoju trajnu zaštitu. To napose danas slavimo, spominjući se svetih triju arkanđela. Mihael nam pomaže u borbi protiv zla, Rafael je Božji liječnik koji nam pomaže kada padnemo te se trebamo dići u stanje milosti, a Gabrijel je onaj koji nam pomaže u nutarnjim borbama protiv sumje i nevjere. On donosi Božje svjetlo i objavljuje nam istinu koju trebamo držati u svome srcu kao polog koji Crkva trajno čuva. Na ovom slavlju je bilo prisutno oko stotinu vjernika.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se