Susret čitača Gospićko-senjske biskupije

Objavljeno   

Susret čitača Gospićko-senjske biskupije

U subotu 14. studenog 2015. godine u župi sv. Josipa održan je susret čitača u liturgiji Gospićko-senjske biskupije.

Sam susret započeo je okupljanjem ispred Pastoralnog centra nakon kojeg su se svi uputili u crkvu sv. Josipa na molitvu Trećeg časa. Molitvu je predvodio generalni vikar Tomislav Šporčić. Nakon molitve o župi sv. Josipa progovorio je domaći župnik vlč. Luka Blažević

Glavni dio održao se u dvorani Pastoralnog centra. Središnje predavanje vodila je dr.sc. č.s. Silvana Fužinato (profesorica biblijskih znanosti na Teologiji u Đakovu.

Svaki dan se susrećemo s raznim biblijskim tekstovima kako u crkvi tako i kod svojih obitelji. Pri prenošenju Božje Riječi trebamo biti drugačiji nego kada čitamo sami sebi. Mi ne čitamo već navještamo. Svaki čitač u liturgiji prenosi veselu Božju Riječ.

Svako čitanje u liturgiji prvo treba nadahnuti samog čitača kako bi tu Riječ mogao prenijeti što bolje drugima. Da bi došlo do što vjerodostojnijeg prenošenja Božje Riječi trebamo imati strahopoštovanje prema njoj.

Nakon glavnog dijela slijedio je kratki odmor i rasprava oko čitanja u liturgiji.

Susret je završio zajedničkim ručkom u dvorani Pastoralnog centra

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se