Svetkovina Bogojavljenja

Objavljeno   

Svetkovina Bogojavljenja

Na svetkovinu Bogojavljenja svete mise su slavljene u 9 sati u Širokoj Kuli i u 11 sati u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Obje svete mise sa blagoslovom trikraljske vode predvodio je preč. Luka Blažević, župnik.

Mnogi se danas pitaju koje značenje ima blagdan Bogojavljenja. Neki govore da su to Tri kralja. Ali s druge strane sam izraz Bogojavljenje znači da se Bog objavio. I to svakome od nas, meni tebi, tvom prijatelju, rođaku...

Blagdan Bogojavljena u narodu se zove “Tri kralja”. To je jedan od najvećih blagdana kršćanstva i on se slavi u Crkvi svečanom liturgijom. No, za njega su vezani i narodni običaji.

Samim činom poklonstva triju kraljeva koji su se došli iz daleka pokloniti Isusu, dali su do znanja svima kako se Isus rodio za sve narode. Budimo zato poput triju kraljeva koji su pokazali svima kako malo Djetešće može biti na spas svim narodima!

Prvo i drugo čitanje na svetoj misi pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevao župni zbor, a molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Slike su sa svete mise u 11 sati u Ličkom Osiku.

Slike Tri kralja su iz jaslica crkve sv. Josipa u Ličkom Osiku.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se