33. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Na 33. nedjelju kroz godinu posebno u mislima su nam bili naši gradovi heroji: Vukovar, Škabrnja, Široka Kula, kao i mnogi drugi koji su podnijeli žrtvu rata. Na tu nakanu se posebno molilo na svetim misama.

Župnik Luka Blažević posebno je istaknuo kako mi kršćani iščekujemo Isusovo obećanje da će ponovno doći proslavljen i da će u potpunosti uspostaviti Božje kraljevstvo. To će biti velik i slavan "Dan" u kojem će se ovaj nesavršeni svijet preoblikovati i postati nov i savršen. Okupljeni u njegovoj zajednici kršćani se kroz "porođajne boli" raduju njegovu "Danu" posvješćujući si kako nema razloga za strah i paniku, već za budnost kroz aktivnu zauzetost za pravednost.

Ta pravednost se očitovala ovih dana kroz pobjedu istine, pošto su naši generali napokon oslobođeni krivnje za ratne zločine. Vjerujemo da je svaka žrtva Bogu draga, pa smo mu molitvom i misnom žrtvom zahvalili na svemu što čini za naš narod.

Drugi veliki događaj koji je obilježio ovu nedjelju, bilo je predstavljanje župnoj zajednici kandidata za sakrament Svete pričesti, a to su ovogodišnji školarci 3. razreda: David Borčić, Boris Bubnjić, Pavao Fajdić, Filip Grahovac, Mile Jelić, Dorotea Jurica, Damir Jurković, Petra Knežević, Karlo Kolak, Maja Lasić, Leonarda Murgić, Luka Poplašen, Mateo Prša, Josip Rukavina, Nikolina Šimatović, Mihovil Marković i Ivan Bilen.

Ovom prigodom dobili su svoj prvi molitvenik kako bi što bolje mogli pratiti svete mise i naučiti moliti, jer molitva je obaveza svakog kršćanina. Na kraju svete mise, pjesmom "Tebe Boga hvalimo" odali smo hvalu Bogu za slobodu naših generala kao i za žrtvu grada heroja - Vukovara, i svih ostalih mjesta koji su podnijeli žrtvu rata.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se