3. uskrsna nedjelja

Objavljeno   

3. uskrsna nedjelja

Na 3. Uskrsnu nedjelju svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati, a predvodio ih je domaći župnik preč. Luka Blažević.

Idem loviti ribu", kaže Petar i drugi učenici idu s njim. A što drugo bi se i moglo činiti? Uskrs je prošao. Njima (i nama) se vratila svakodnevica. Oni idu loviti ribu; mi idemo ponovno u tvornice, u škole, k štednjaku… Svatko ponovno lovi ribu u moru svoje svakodnevice... poput učenika! I te noći nisu uhvatili ništa. Prazne ruke. Iskustvo uzaludnosti. Uzalud su se mučili! Uzalud brinuli!

Tko to ne poznaje? To je svakodnevica. Onda kao i danas. I onda pitanje: Imate li nešto za jelo? To je pitanje upućeno nama: imamo li nešto od čega možemo živjeti, uistinu živjeti. Oni odgovaraju: ne! Mi nemamo ništa: prazne, siromašne ruke, gladne želuce, čeznutljiva srca. Iz samih sebe nemamo ništa. Ništa što bi nam utažilo glad. Ništa što bi nam osvjetlilo tminu. Ništa što bi ispunilo našu prazninu. Ali On reče: Bacite mrežu! Dakle: Idite ponovno na posao! Idite u uzaludnost, idite u neuspjeh. Idite –na moju riječ. I tu se događa čudo punine. Od uzaludnosti nastaje iskustvo punine.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Josipa Mareković, psalam je odpjevao zbor,  a drugo čitanje pročitala je Petra Knežević. Molitvu vjernika pročitali su naši ministranti.

Prije svete mise u 10:30 sati župnik je imao kratki sastanak s roditeljima ovogodišnjih kandidata za krizmu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se