Proslava sv. Marka u Budaku

Objavljeno   

Proslava sv. Marka u Budaku

U ponedjeljak 25. travnja 2016. godine proslavili smo sv. Marka u Budaku. Svečanu svetu misu u 17 sati predvodio je vlč. Dragutin Goričanec iz Zagreba u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem, dekanom iz Gospića mons. Milom Čančarom i ekonomom biskupije preč. Nikolom Turkaljem. Vlč. Dragutin u Zagrebačkoj nadbiskupiji je zadužen za pastoral osoba s posebnim potrebama kao i za osobe s invaliditetom.

Premda je izgledalo da će biti loše vrijeme, okupio se lijep broj vjernika. U svojoj propovijedi vlč. Dragutin svima je približio sv. Marka kroz konkretne životne primjere. U tim primjerima mogao se vidjeti njegov svećenički put od malog djeteta koje je upalo u probleme pa sve do njegovog zaređenja za svećenika.

Mi kršćani ne znamo cijeniti duhovnu hranu koju primamo u svetim sakramentima. Ponekad Isusa u bijeloj hostiji primamo nepripremljeni. Isusa treba primiti čistoga srca i javno svjedočiti našu vjeru. Ne smijemo biti smrknuti kršćani, nego radosni. Isus je taj koji liječi od svih bolesti i tegoba. Samo trebamo vjerovati i molitva će biti uslišana.

Nakon svete mise vjernici su se zadržali kod crkve uz razgovor i pečenku koju je tradicionalno pripremio Marko Sokolić Maki. Velika zahvala ide i gospođi Ankici Ajduković koja uvijek rado uskoči u pomoć.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se