7. vazmena nedjelja - Majčin dan

Objavljeno   

7. vazmena nedjelja - Majčin dan

Sedme vazmene nedjelje svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku. Svete mise predvodio je župnik preč. Luka Blažević.

Današnja liturgijska čitanja imaju u središtu molitvu. U prvom čitanju slušali smo o sv. Stjepanu koji je molio za svoje neprijatelje dok su ga kamenovali. U evanđelju smo čuli Isusa kako moli u svojoj velikosvečeničkoj molitvi da svi budemo jedno.

Znamo da svaka majka moli za svoje dijete i uvijek mu želi dobro. Kada se vidi da dijete krene krivim putem, to se odmah osjeti. Istim načinom Isus je molio za nas da sabrani sa svih strana budemo jedno - budemo Crkva.

Što je Isus u tom času oproštaja izmolio za nas od Oca? Njegova najveća briga: da oni, njegova "djeca" i "djeca djece", svi budu jedno. Strašno je za roditelje kad oni na smrtnom času moraju ostaviti posvađanu djecu. Za Isusa je to velika bol: nejedinstvo njegovih učenika, podjele među kršćanima.

Isus želi da svijet vjeruje njegovoj poruci. Posvađani kršćani čine nju nevjerodostojnom. Sada svi znamo, ako smo pošteni: to pravo, duboko, življeno jedinstvo teško je postići. To zna svaka obitelj, svako društvo, svako poduzeće. To znamo iz politike kao i iz osobnoga života.

Na današnjim svetim misama, a osobito u 11 sati obilježili smo Majčin dan. Prigodne recitacije svojim majkama su izrekli prvopričesnici pod vodstvom vjeroučiteljice te Petra i Matea Knežević pod vodstvom vjeroučitelja.

Svim majkama neka je sretan njihov dan!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se