Održan je Biskupijski susret ministranata u Ogulinu

Objavljeno   

Održan je Biskupijski susret ministranata u Ogulinu

U četvrtak 16. lipnja 2016. godine u Ogulinu je održan Biskupijski susret ministranata. Iz naše župe sudjelovalo je dvanaestero ministranata predvođeni župnikom preč. Lukom Blaževićem i vjeroučiteljem Tomislavom Klarićem.

Okupilo se preko 250 ministranata iz svih šest dekanata i većina župa biskupije s oko 30 svećenika. Susret je pozdravnim riječima otvorio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović pozdravivši pristigle ministrante u svoje i u ime domaćeg župnika fra Petra Grubišića, kao i biskupijskog povjerenika za ministrante don Anđelka Kaćunka. Ministranti su u župnu crkvu ušli svečanom procesijom u odorama zajedno sa svojim biskupom Zdenkom Križićem i svećenicima.

Biskup Križić ministrantima je govorio o značaju molitve u životu svakog kršćanina. Govorimo li Bogu ono što nije istina i znademo li istinski što molimo, zapitao se biskup Križić te analizirao svaki dio molitve Oče naša. Pomažemo li jedni druge, posvećujemo li Božje ime da preko nas i drugi poštuju našeg Boga? Zbog nas se nažalost božje ime često pogrđuje. Da bi došli u Kraljevstvo božje trebamo zaživjeti bratstvo i sestrinstvo starih i mladih a Bog nas poziva da radimo a ne ljenčarimo. Molitva nas poziva da ne dovodimo druge u napast i da opraštamo. Ako molimo snažno, Bog nas ne može odbiti. Živimo molitvu i tek će se tada vršiti volja božja, zaključio je biskup.

Drugi dio susreta ministranata održan je u Prvoj osnovnoj školi Ogulin u župi sv. Križa gdje je nakon okrjepe održan sportsko-rekreativni dio susreta u malom nogometu i stolnom tenisu, dok je dio onih koji nisu sudjelovali u sportskim nadmetanjima upoznao crkvene i kulturno-povijesne znamenitosti grada Ogulina i okolice, za što je bio zadužen biskupijski povjerenik za mlade vlč. Josip Šimatović, dok je sportski dio koordinirao vlč. Mile Šajfar.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se